Kemp Deurenmal

In 1994 kreeg ik de opdracht om in een school 190 deuren af te hangen. Massa’s scharnieren inkappen met hamer en beitel. Met een deugdelijke mal om scharnieren in te frezen moest dit karwei sneller te klaren zijn. Helaas, er bleek geen betaalbare en efficiënte mal op de markt te zijn. Ik besloot om zelf een mal te ontwikkelen.

De bestaande mallen gaan uit van het principe dat ze werken met één gat of freespatroon. Ik bedacht dat mijn mal uitgevoerd moest worden met twee gaten. Hierdoor kunnen namelijk alle bewerkingen uitgevoerd worden zonder extra verstelhandelingen. Mijn eerste mal was van multiplex. De multiplexmal werd vervangen door kunststof en verder doorontwikkeld voor eigen gebruik.

Inmiddels is het 1997 en het lijkt alsof ik de enige ben die gebruik maakt van een dergelijke mal. In ieder geval is er niemand die er een op de markt brengt die beter is. Dit biedt perspectief om mijn eigen mal op de markt te brengen. Ik kom terecht bij de Stichting Idee: een stichting die de belangen behartigt van uitvinders. Een dolenthousiaste man heeft zich een tijdlang ingezet om het idee te gelde te maken. Helaas, dit wierp geen vruchten af en had de nodige tijd in beslag genomen. Ik concludeerde dat ik beter zelf kon ontwikkelen, produceren en verkopen.

Het product moest produceerbaar worden en er moest octrooi op worden aangevraagd. Ik kreeg te maken met deadlines en een chronisch gebrek aan tijd. Na veel denkwerk had ik een marktonderzoek, productiemethode en een verkoopstrategie bedacht. Ik had de nodige productiebedrijven benaderd en grondig onderzoek gedaan. Bedrijven met de beste prijs-kwaliteitverhouding had ik de opdracht tot produceren gegeven. Alle benodigde onderdelen van de mal kwamen successievelijk binnen. Het eindproduct was af!

De Kemp deurenmal wordt volop verkocht en is een nevenproduct geworden van Kemp Bouwbegeleiding. Klanten zijn verrast en reageren positief. Er zit voor mij één nadeel aan de deurenmal, ik heb onlangs voor het eerst een vervangende mal aan een klant van het eerste uur verkocht!

Kemp Deurenmal gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing van de Kemp Deurenmal kunt u hier downloaden.

Download gebruiksaanwijzing